MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Természetvédelmi Közlemények

Természetvédelmi Közlemények

 

FELHÍVÁS
a Természetvédelmi Közleményekben történő publikálásra
 
A Természetvédelmi Közlemények című lektorált, magyar nyelvű, szakmai folyóirat a 2020-as évben is várja a kéziratokat. A lap fókuszában elsősorban hazai és a Kárpát-medence más térségeit érintő természetvédelmi kérdések állnak. Folyóiratunk 2016 óta interdiszciplináris szekciót is tartalmaz, amelybe olyan cikkeket várunk, ahol társadalomtudományos módszereket is alkalmaztak élőhelyek, természeti értékek, ökoszisztéma-szolgáltatások megőrzését szolgáló kutatásokban, beleértve a hagyományos tudás feltárását is.
A folyóirat DOI azonosítóval rendelkezik, ezen kívül angol nyelvű absztraktokkal is segítjük a folyóirat nemzetközi láthatóságát. A lapot az MTMT indexeli, és a REAL repozitórium archiválja.
A kötetben megjelenő cikkek az ingyenes online megjelenésnek köszönhetően a magyar szakmai közönség széles köréhez eljutnak. Így a folyóirat lehetőséget nyújt a kutatók számára, hogy tudományos eredményeiket a természetvédelemben dolgozó kollégák felé is kommunikálják, segítve ezáltal eredményeik természetvédelmi hasznosulását. Szívesen látjuk továbbá gyakorlati szakemberek írásait terepi vizsgálataikról, felméréseikről. Folyóiratunkba határon túli kollégák és pályájuk kezdetén álló szakdolgozók, PhD hallgatók cikkeit is várjuk.
A kéziratokat az alábbi címre kérjük benyújtani: termeszetvedelmi.kozlemenyek@gmail.com.

A kéziratok beküldési határideje a 2020-as számhoz: 2020. április 30.
 

Ideart Az oldal 69 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég